Kančí guláš s fazolemi
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 300 g Zelí kysané
 - 250 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
 - 600 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Paprika zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 kg Kančí plec
 - 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 193 mg
 - Vláknina 7091.7 mg
 - Vitamín A 7091.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, zelí scedíme a pokrájíme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostky, fazole scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a dusíme.
 - 
                                3
K poloměkkému masu přimícháme papriky, zelí, majoránku, zašleháme jíšku, je-li třeba, přilijeme vodu a guláš ještě alespoň dvacet minut za častého míchání povaříme. Na závěr vmícháme fazole a necháme je prohřát.