Ragú z kančího masa s houbami
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 300 g Karotka
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 800 ml Voda pitná
 - 120 ml Voda pitná
 - 500 ml Houby čerstvé
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 kg Kančí plec
 - 3 polévková lžíce Kompot brusinkový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 53.7 mg
 - Draslík 651.7 mg
 - Vláknina 8977.5 mg
 - Vitamín A 8977.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky, houby nakrájíme a ve vodě podusíme.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
Když je maso měkké, přimícháme houby, brusinkový kompot, karotku a smetanu, v které jsme rozšlehali mouku. Ragú ještě chvíli povaříme.