Kančí nudličky s houbami a těstovinami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 150 g Houby čerstvé
 - 600 g Kančí kýta
 - 150 g Sýr Čedar
 - 500 g Tagliatelle
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 150 ml Voda pitná
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Muškátový květ
 - 2 l Voda pitná
 - 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1211 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 470 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 62.4 mg
 - Draslík 665.3 mg
 - Vláknina 20016.1 mg
 - Vitamín A 20016.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu.
 - 
                                2
Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme.
 - 
                                3
Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme.
 - 
                                4
V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
 - 
                                5
Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ.
 - 
                                6
Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem.