Nudličky z kančí kýty s ořechovou omáčkou
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
 - 600 g Kančí plec
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Voda pitná
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 265.6 mg
 - Vláknina 4903.1 mg
 - Vitamín A 4903.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyloupané vlašské ořechy přes noc namočíme do vody, druhý den scedíme a umeleme.
 - 
                                2
Kančí kýtu rozkrájíme na silnější nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Cibuli následně zpěníme na oleji, přimícháme maso a osmažíme. Poté okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.
 - 
                                4
K měkkému masu vmícháme smetanu v níž jsme rozšlehali mouku, přimícháme mleté ořechy a chvilku povaříme.