Kančí guláš s kořenovou zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 400 g Cibule
 - 500 g Kančí maso
 - 150 g Játra vepřová
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Mrkev kořen
 - 600 g Rýže dušená
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 1 g Bobkový list
 - 150 g Houby čerstvé
 - 3 g Nové koření celé
 - 3 g Jalovec
 - 2 g Kmín drcený
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 100 g Petržel kořen
 - 150 g Vepřové ledvinky
 - 200 g Vepřové srdce
 - 1000 ml Mléko - podmáslí
 - 1000 ml Vývar z hovězích kostí
 - 5 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1215 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 231.3 mg
 - Draslík 1365.1 mg
 - Vláknina 12042 mg
 - Vitamín A 12042 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kančích vnitřností použijeme ledvinky, játra a srdíčko. Nemáme-li kančí, můžeme použít vepřové. Vnitřnosti odblaníme, důkladně omyjeme a spolu s kančím masem nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme, mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo. Kančí vnitřnosti vložíme na pár hodin do kyselého mléka nebo podmáslí.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme kančí maso, okapané vnitřnosti a podusíme ve vlastní šťávě. Osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, novým kořením, posypeme mletou paprikou, moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř doměkka. Přidáme houby, česnek, zeleninu a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.