Kančí guláš s marmeládou
Suroviny
- 400 g Cibule
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 g Tymián čerstvý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Nové koření celé
 - 4 g Jalovec
 - 2 g Bobkový list
 - 8 g Sůl
 - 6 g Cukr krupice
 - 50 g Hořčice
 - 50 g Marmeláda rybízová
 - 100 g Citrony
 - 60 g Šlehačka ve spreji
 - 900 g Kančí kýta
 - 600 g Knedlík kynutý
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 10 ml Citronová šťáva
 - 5 ml Omáčka sójová
 - 500 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 531 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 50.9 mg
 - Draslík 143.8 mg
 - Vláknina 8011.3 mg
 - Vitamín A 8011.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso z kýty nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, citron na tenké plátky.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, novým kořením a bobkovým listem, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Nyní vmícháme smetanu, hořčici, rybízovou marmeládu, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, zakápneme sojovou omáčkou, provaříme a odstavíme. Před podáváním vyndáme celé koření.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a ozdobíme šlehačkou a plátkem citronu.