Kančí ragú s houskovým knedlíkem
Suroviny
- 70 g Celer bulvový
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 70 g Mrkev kořen
 - 500 g Rohlíky bílé
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Šalotka
 - 70 g Petržel kořen
 - 400 g Kančí krkovička
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Víno červené
 - 250 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Divoké koření celé
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 7 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 919 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 811 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 481 mg
 - Draslík 653.6 mg
 - Vláknina 14605.5 mg
 - Vitamín A 14605.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ragú: V kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, šalotku a na kostky nakrájené maso. Přidáme rajčata a víno, necháme vyvařit. Potom přidáme demi-glace, koření a bylinky. Dusíme do změknutí masa.
 - 
                                2
Knedlíky: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Mléko necháme vstřebat.
 - 
                                3
Změklé máslo vyšleháme, přimícháme žloutky a potom i pevný sníh ušlehaný z bílků. Do směsi vmícháme namočené pečivo, osolíme a okořeníme špetkou muškátového oříšku.
 - 
                                4
Připravenou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a ještě do alobalu. Knedlíky vaříme ve vodě nebo páře cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíků.