Jelení řízky po italsku
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 350 g Špagety, Makarony vařené
 - 320 g Jelení maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Šalvěj čerstvá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
 - 1 šálek Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 569 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 120.1 mg
 - Draslík 574.8 mg
 - Vláknina 3952.8 mg
 - Vitamín A 3952.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 87.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté kýty nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme šalvějí.
 - 
                                2
Na rozpáleném tuku řízky zprudka opečeme po obou stranách, aby zůstaly krvavé. Necháme je na teplém místě.
 - 
                                3
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, slabě osmahneme a smícháme s rajčatovým protlakem, lžící brusinkového kompotu a česnekem. Směs zalijeme smetanou, vývarem a povaříme. Ochutíme, vložíme řízky a necháme je asi 3 minuty táhnout.
 - 
                                4
Na ohřátou mísu upravíme vařené špagety a položíme na ně řízky. Podáváme s omáčkou.