Jelení kýta marinovaná
Suroviny
- 1200 g Jelení maso
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 500 ml Ocet jablečný
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 3 ks Hřebíček
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 502 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 279 mg
 - Draslík 1248.9 mg
 - Vláknina 4359.6 mg
 - Vitamín A 4359.6 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si větší sáček, do kterého vložíme jelení kýtu, celer nakrájený na kostky, ocet, česnek, hřebíček, skořici, rozmarýn, sůl, celý pepř a sáček uzavřeme. Takto připravené maso necháme přes noc marinovat na chladném místě.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli a zeleninu z marinády.
 - 
                                3
Následně přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme dozlatova osmahnout. Poté zalijeme vývarem a necháme dusit přibližně 2-3 hodiny.