Jelení kýta dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 892 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 2675 mg
 - Bílkoviny 118 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 340.2 mg
 - Draslík 1764 mg
 - Vláknina 2289.8 mg
 - Vitamín A 2289.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, podlijeme trochou vývaru.
 - 
                                2
Následně kýtu obalíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka. (Přibližně 20 minut)
 - 
                                3
Poté maso vyjmeme a do šťávy přilijeme zbytek vývaru, necháme projít varem.
 - 
                                4
Přilijeme smetanu a ochutíme.