Jelení játra podle nimroda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 694 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 31.1 mg
 - Draslík 126.2 mg
 - Vláknina 2173.8 mg
 - Vitamín A 2173.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a očištěná játra pokrájíme na plátky a lehce obalíme v mouce. Z oloupané cibule nakrájíme kolečka.
 - 
                                2
Játra smažíme na másle z každé strany asi 3 minuty dorůžova. Potom je osolíme a opepříme, vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Do tuku vložíme uzený bůček, smažíme 3 minuty a vyjmeme.
 - 
                                3
Cibuli smažíme do zlatova ve výpeku. Přidáme osmažená játra, na ně rozložíme osmažený bůček a pokrm podáváme v pánvi.