Jelení ragú s brokolicí
Suroviny
- 300 g Brokolice
 - 600 g Jelení maso
 - 200 ml Víno červené
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Nové koření celé
 - 4 ks Jalovec
 - 3 špetka Sůl
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 294 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 139.5 mg
 - Draslík 825.3 mg
 - Vláknina 4883.6 mg
 - Vitamín A 4883.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení maso vložíme do litru vroucí vody a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
Do půl litru vroucí vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat, rozebereme na růžičky.
 - 
                                3
V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku, smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme 300 ml vývaru z masa a alespoň čtvrt hodiny vaříme. Poté přimícháme víno, šťávu z pomeranče, ještě povaříme a osolíme.
 - 
                                4
Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.