Jelení guláš na pivu
Suroviny
- 700 g Jelení maso
 - 100 g Houby čerstvé
 - 500 g Lečo sterilované
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 198.3 mg
 - Draslík 1479 mg
 - Vláknina 6483.3 mg
 - Vitamín A 6483.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, houby a maso nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a orestujeme. Poté vsypeme pepř, papriku, zarestujeme, přilijeme pivo, zamícháme a dusíme pod poklicí.
 - 
                                3
Když je maso téměř měkké, přidáme sůl, majoránku, lečo a dovaříme.