Jelení guláš na slanině
Suroviny
- 1000 g Jelení maso
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 200 g Cibule
 - 250 g Slanina vepřová
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 3 g Kmín celý
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Citronová kůra
 - 5 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 4 g Majoránka
 - 360 g Chléb konzumní
 - 1200 ml Voda pitná
 - 1 ks Masox
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 770 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 179.7 mg
 - Draslík 784.4 mg
 - Vláknina 5254 mg
 - Vitamín A 5254 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odřežeme všechny šlachy a blány, maso nakrájíme na kostky, slaninu bez kůže na drobné kostičky, cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, citronovou kůru nastrouháme najemno.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, okmínujeme, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme.
 - 
                                3
Jakmile se šťáva vysmahne na tuk, zaprášíme moukou, smícháme s tukem, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu, ochutíme česnekem, citronovou kůrou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Hustotu guláše regulujeme vodou, nakonec ovoníme majoránkou.
 - 
                                4
Vedle v pánvi rozškvaříme slaninu a nalijeme do hrnce. Provaříme a odstavíme.
 - 
                                5
Podáváme s čerstvým chlebem.