Jelení guláš na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1397 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 157.5 mg
 - Draslík 1079.3 mg
 - Vláknina 7164.3 mg
 - Vitamín A 7164.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a odblaněné maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, mrkev a oškrábaný celer nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mrkev, celer, krátce osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, mletým novým kořením, trochu osmažíme, podlijeme troškou vývaru a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s vařenými bramborami.