Jelení guláš s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1464 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 149.4 mg
 - Draslík 1414.6 mg
 - Vláknina 14543 mg
 - Vitamín A 14543 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení maso z kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky (máme-li sušené, předem je namočíme), mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vodou, přidáme houby, česnek, mrkev a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme brambory, majoránku, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.