Jelení ledviny na brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 488 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 567.6 mg
 - Draslík 600.8 mg
 - Vláknina 827.3 mg
 - Vitamín A 827.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledviny před přípravou necháme 4 hodiny máčet ve vodě. Poté odblaníme, rozčtvrtíme a očistíme. Poté dáme do zavíratelné nádoby, zalijeme brandy, uzavřeme a dáme na 24 hodin do chladu marinovat. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Máslo rozehřejeme a ledviny poprášené moukou na něm osmažíme, poté dáme stranou. Do pánve s tukem přisypeme šalotku, přilijeme zbytek marinády, vývar a smetanu. Vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso servírujeme přelité omáčkou.