Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 826 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 185 mg
 - Draslík 1037.2 mg
 - Vláknina 8390 mg
 - Vitamín A 8390 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a vykoštěné jelení maso vložíme do hrnce s rozpáleným máslem a zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme červeným vínem, vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, necháme okapat, do šťávy nalijeme brusinkový kompot, krátce povaříme a odstavíme. Zakápneme citronovou šťávou, koňakem a rozmixujeme dohladka. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, krátce povaříme v bílém víně, necháme okapat a ještě horké obalíme ve skořicovém cukru.
 - 
                                3
Na talíře nalijeme brusinkovou omáčku, do ní vložíme jelení maso nakrájené na plátky, doplníme půlkami skořicových hrušek a podáváme.