Jelení řízky se šípkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1101 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 131.1 mg
 - Draslík 744.8 mg
 - Vláknina 1483.1 mg
 - Vitamín A 1483.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Takto připravené řízky zakapeme olejem a pod fólií necháme několik hodin marinovat.
 - 
                                2
Marinované řízky osmažíme zprudka na zbylém oleji (můžeme přilít i olej z marinády) z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vsypeme mouku, zarestujeme, zašleháme víno s vývarem, vmícháme šípkovou marmeládu a směs na mírném plameni za častého míchání provaříme.
 - 
                                3
V mezičase osmažíme plátky slaniny do křupava a položíme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.
 - 
                                4
Řízky podáváme přelité šípkovou omáčkou a ozdobené slaninou.