Koroptve na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2353 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 568 mg
 - Bílkoviny 355 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 75.5 mg
 - Draslík 783.9 mg
 - Vláknina 22681.5 mg
 - Vitamín A 22681.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle osmažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a celý pepř.
 - 
                                2
Očištěné a vykuchané koroptve osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Vložíme je na zeleninový základ a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem) doměkka.
 - 
                                3
Měkké koroptve přendáme na mísu, šťávu zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s 1 lžící mouky a chvíli povaříme.
 - 
                                4
Nakonec omáčku přecedíme na koroptve a ihned podáváme.