Koroptve na cibuli a slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1865 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 346 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 16.4 mg
 - Draslík 36.2 mg
 - Vláknina 371.8 mg
 - Vitamín A 371.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptve oškubeme, vykucháme, opálíme ohněm a důkladně pod studenou vodou omyjeme. Koroptve osušíme, prošpikujeme 30 g na tenké kousky nakrájené slaniny. Nakonec koroptve osolíme. Ve velké pánvi osmažíme na malé kousky nakrájenou slaninu na škvarky. Přidáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Do pánve naskládáme koroptve, opečeme po všech stranách. Zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme doměkka 25-30 minut. Po dobu pečení maso poléváme vlastní šťávou a dochutíme pepřem.
 - 
                                2
Měkké maso rozkrojíme na půlky, pokládáme je na jednotlivé talíře a přelijeme je šťávou.