Křepelčí koláč
Suroviny
- 170 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Skořice celá
 - 3 ks Křepelka
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Kurkuma
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 16 plátek Listové těsto
 - 1 šálek Mandle
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 254 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 376.3 mg
 - Draslík 401.4 mg
 - Vláknina 10741.5 mg
 - Vitamín A 10741.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky omyjeme a spolu s máslem, nasekanou cibulí, kouskem skořice, zázvorem, koriandrem, petrželkou, kurkumou, solí a pepřem vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, aby všechno zakryla, hodinu směs povaříme. Vývar dáme stranou.
 - 
                                2
Křepelky vykostíme, maso nakrájíme na kousky. Smícháme cukr, skořici a nasekané mandle. Rozmícháme 170 ml vody s vejci, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Těsto dáme do vymazané kulaté formy, pomažeme máslem, vložíme dalších pět vrstev, posypeme mandlovou směsí, polovinou vaječné směsi a pokapeme vývarem. Vložíme další čtyři vrstvy těsta, pomažeme je máslem, přikryjeme masem, zalijeme zbytkem vaječné směsi a vývarem. Směs přikryjeme zbývajícím těstem, potřeme máslem a zamačkáme dovnitř.
 - 
                                3
Koláč potřeme žloutkem a pečeme ho čtyřicet minut, pak patnáct minut při vyšší teplotě.