Pečené křepelky na jablkách a calvadosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 765 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 248.5 mg
 - Draslík 945 mg
 - Vláknina 5503.8 mg
 - Vitamín A 5503.8 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté křepelky potřeme na povrchu i uvnitř nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do břišní dutiny vložíme lístky šalvěje a každou křepelku obalíme plátkem slaniny.
 - 
                                2
Oloupaná, na plátky nakrájená jablka protáhneme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a vložíme do pekáče. Na jablka položíme křepelky a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme za občasného obracení 25-30 minut. Potom křepelky i jablka vyjmeme na nahřáté talíře.
 - 
                                3
Do šťávy v pekáči vmícháme calvados a krátce povaříme. Přelijeme přes křepelky.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a zelené fazolky.