Pikantní křepelky s paprikou
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 20 g Slanina vepřová
 - 140 g Paprika červená
 - 140 g Paprika zelená
 - 4 g Petržel - nať
 - 4 g Kerblík
 - 200 g Rajčata
 - 60 g Cibule
 - 40 ml Olej olivový
 - 4 ks Křepelka
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 špetka Tymián čerstvý
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 108.4 mg
 - Draslík 744.6 mg
 - Vláknina 7785.5 mg
 - Vitamín A 7785.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme dle návodu.
 - 
                                2
Křepelky osolíme, opepříme, obalíme slaninou a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                3
Papriky vymyjeme a vydlabeme vnitřky.
 - 
                                4
Uvařenou rýži smícháme se sekanými bylinkami, osolíme, opepříme a smícháme s tukem ze smažení masa.
 - 
                                5
Do každé papriky dáme jednu křepelku naplněnou trochou bylinkové rýže, zabalíme do alobalu a pečeme při 225°C 40 minut.
 - 
                                6
Rajčata pokrájíme, smícháme s olejem, sekanou cibulí a česnekem a zbytkem koření.
 - 
                                7
Osolíme a opepříme.
 - 
                                8
Směs necháme vařit do změknutí cca 15 minut.
 - 
                                9
Maso servírujeme na uvařené rýži, přelité omáčkou z rajčat.