Srnčí steaky s liškami
Suroviny
- 150 g Lišky čerstvé
 - 130 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 600 g Srnčí maso
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 ks Šalotka
 - 2 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.25 l Víno červené
 - 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.28 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 112.1 mg
 - Draslík 741.6 mg
 - Vláknina 197 mg
 - Vitamín A 197 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme na něm srnčí steaky 3 minuty z každé strany. Potom je osolíme, vyjmeme z pánve a zakryté necháme v teple.
 - 
                                3
Stroužek česneku dáme do výpeku, krátce opečeme a vyndáme. Houby se šalotkou podusíme, zalijeme vínem a několik minut povaříme. Potom přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a posypeme nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Steaky podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.