Krém ze srnčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 258 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 134.8 mg
 - Draslík 707 mg
 - Vláknina 23935.3 mg
 - Vitamín A 23935.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Zvolna vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné nádoby. V páře uvaříme vaječnou sedlinu.
 - 
                                3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme špetkou muškátu, zalijeme mlékem a vývarem, rozšleháme a povaříme asi 30 minut.
 - 
                                4
Potom polévku přecedíme a vkládáme do ní na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu, kořenovou zeleninu a maso. (Můžeme přidat i vařenou rýži a hrášek). Nakonec podle chuti osolíme a přidáme nakrájenou pažitku.