Srnčí masové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 567 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 3.6 mg
 - Draslík 55.6 mg
 - Vláknina 1274.5 mg
 - Vitamín A 1274.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a celou polijeme rozpuštěným máslem (70g) a dáme ji do chladničky odležet na 24 hodin.
 - 
                                2
Maso si pokrájíme a rozsekáme na malé kousky a dáme do mísy.
 - 
                                3
Přidáme k němu drobně nakrájenou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, dobře promícháme rukou.
 - 
                                4
Vytvarujeme si ze směsi placky vysoké 1 cm o průměru 5 - 6 cm.
 - 
                                5
Na pánvi si rozpustíme máslo s olejem a placky orestujeme z každé strany do zlatohněda.
 - 
                                6
Do výpeku po plackách přimícháme papriku, špetku soli a odstavíme.
 - 
                                7
Hotové placky klademe na talíř a přelijeme výpekem.