Zelné závitky se srnčím masem
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Vepřový bok
 - 250 g Srnčí plec
 - 250 g Srnčí maso
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 ks Zelí hlávkové bílé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 425 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 207.7 mg
 - Draslík 645.3 mg
 - Vláknina 2392.8 mg
 - Vitamín A 2392.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné srnčí maso a bůček vykostíme. Maso poté umeleme se žemlí, přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na kostičky, sůl, pepř a drcený kmín. Směs promícháme s vejcem.
 - 
                                2
Zelné listy spaříme, žebra naklepeme nebo seřízneme na sílu listu, naplníme připravenou směsí, každý svineme a převážeme nití.
 - 
                                3
Závitky naskládáme spolu s kolečky cibule do pekáče, podlijeme vývarem a zvolna pečeme. Měkké závitky vyjmeme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbytkem vývaru, povaříme a dosolíme.