Řízky ze srnčí kýty v pivním těstíčku
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 800 g Srnčí kýta
 - 50 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 49.4 mg
 - Vláknina 228.1 mg
 - Vitamín A 228.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kýty nakrájíme 4 řízky, po okraji je nařízneme, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme, vejce rozšleháme.
 - 
                                2
Řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na mírném plameni na másle s olejem. Těstíčko připravíme smícháním mouky, vajec, piva, sýra, soli a petrželové nati.