Srnčí lístky s ovocnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 393 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 980.5 mg
 - Vláknina 38200 mg
 - Vitamín A 38200 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso vložíme do osolené vroucí vody a spolu s cibulí a pepřem ho uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme omáčku. V rendlíku zhruba 3 minuty vaříme brusinkový kompot s borůvkami, šťávou z pomeranče, octem a cukrem. Poté omáčku přes síto propasírujeme.
 - 
                                3
Vychladlé maso nakrájíme na velmi tenké plátky a přelijeme omáčkou.