Srnčí řízky se šunkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
 - 150 g Šunka dušená
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 polévková lžíce Křen
 - 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.35 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 72 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 147 mg
 - Draslík 15 mg
 - Vláknina 217.5 mg
 - Vitamín A 217.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme na sádle. Usmažené řízky vložíme do mísy a držíme na teple.
 - 
                                2
V pánvi na másle osmažíme na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, jemně strouhaný křen a drobně posekanou petrželovou nať a provaříme. Omáčku ochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Řízky podáváme přelité omáčkou.