Guláš ze srnčí plece
Suroviny
- 400 g Cibule
 - 50 g Houby sušené
 - 400 g Lečo sterilované
 - 50 g Paprika mletá sladká
 - 200 ml Voda pitná
 - 700 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Srnčí plec
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 725 mg
 - Bílkoviny 100 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 290.5 mg
 - Draslík 1579.7 mg
 - Vláknina 10092.7 mg
 - Vitamín A 10092.7 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, sušené houby uvaříme a scedíme, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V kastrole na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Vmícháme papriku, zamícháme a přilijeme vývar. K masu přimícháme koření, sůl, sójovou omáčku, rajčatový protlak, česnek a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté do omáčky zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, přidáme houby, zeleninu na lečo a na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny povaříme.