Srnčí plec dušená na pepři
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 829 mg
 - Bílkoviny 78 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 226 mg
 - Draslík 861.7 mg
 - Vláknina 3157.5 mg
 - Vitamín A 3157.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na plátky.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, drcený pepř, vlijeme polovinu vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme, zředíme zbylým vývarem a za častého míchání alespoň čtvrt hodiny povaříme.