Srnčí plec v omáčce se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 361 mg
 - Bílkoviny 123 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 395.3 mg
 - Draslík 1210.7 mg
 - Vláknina 8363.1 mg
 - Vitamín A 8363.1 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme papriku, zalijeme vodou, přisypeme sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                3
Maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, je-li třeba, přilijeme horkou vodu, a omáčku provaříme. Poté ji přecedíme, vložíme do ní maso a na nudličky nakrájenou šunku. Prohřejeme a podáváme.