Srnčí řízky ve strouhance s kukuřičnými lupínky
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Houbové koření
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Lupínky kukuřičné
 - 0.25 polévková lžíce Sůl
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 68 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 163.6 mg
 - Draslík 61.2 mg
 - Vláknina 1172.4 mg
 - Vitamín A 1172.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme kořením na houby. Maso namáčíme v těstíčku smíchaném z mouky, mléka, vajec a soli. Potom obalujeme ve strouhance, do které jsme zamíchali kukuřičné lupínky.
 - 
                                2
Řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.