Srnčí kousky v bramborovém těstíčku
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
 - 300 g Brambory
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Koření grilovací
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 382 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 341.2 mg
 - Vláknina 3938 mg
 - Vitamín A 3938 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu nakrájíme na silné nudličky a v míse je smícháme s prolisovaným česnekem, hořčicí, kořením a solí. Pod fólií necháme asi 1 hodinu v chladničce.
 - 
                                2
Marinované kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v oleji dorůžova.
 - 
                                3
Těstíčko připravíme z ustrouhaných oloupaných syrových brambor, vejce, mouky a soli.