Srnčí guláš s hráškem a mrkví
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 250 g Cibule
 - 200 g Hrášek s karotkou mražené
 - 40 g Chléb konzumní
 - 6 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 4 g Kmín celý
 - 3 g Majoránka
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 120 g Sádlo škvařené
 - 30 g Paprika mletá sladká
 - 4 g Paprika mletá pálivá
 - 900 g Srnčí maso
 - 1500 ml Voda pitná
 - 1 ks Polévkové kostky Vitana
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 760 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 94.4 mg
 - Draslík 1214.8 mg
 - Vláknina 12836.3 mg
 - Vitamín A 12836.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mražený hrášek s mrkví necháme částečně rozmrazit, žampiony nakrájíme na plátky, srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme, kůrku ze staršího chleba nastrouháme.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přidáme maso a zprudka osmahneme, zmírníme oheň, přisypeme cibuli, osmažíme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou, přihodíme hovězí polévkovou kostku a vaříme téměř do měkka. Mezitím vedle v pánvi roztavíme druhou polovinu sádla, přidáme žampiony, hrášek s mrkví a osmažíme. Zasypeme chlebovou strouhankou, promícháme a obsah pánve přidáme do guláše. Ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme s vařeným bramborem.