Srnčí kapsa plněná
Suroviny
- 600 g Bramborová kaše
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 900 g Srnčí kýta
 - 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 130 g Strouhanka
 - 2 g Kmín drcený
 - 80 g Olej slunečnicový
 - 30 ml Mléko polotučné
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1235 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 166.2 mg
 - Draslík 462.9 mg
 - Vláknina 6091.7 mg
 - Vitamín A 6091.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky a dobře rozklepeme. Žampiony a hermelín nakrájíme na plátky. Maso osolíme, opepříme, na každý plátek položíme plátek hermelínu, žampiony osmahneme na másle, okmínujeme, vyndáme z pánve a rozdělíme na hermelín. Plátky masa přeložíme napůl, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme ve vejcích rozkvedlaných s troškou mléka, nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme srnčí kapsy a zvolna smažíme ze všech stran.
 - 
                                2
Jako příloha je vhodná bramborová kaše.