Srnčí salát se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 50 g Cibule
 - 30 g Hořčice
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Okurky nakládané
 - 1000 g Srnčí kýta
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 2 g Nové koření celé
 - 20 g Feferony
 - 25 g Zakysaná smetana
 - 2 g Pepř černý celý
 - 40 g Majonéza
 - 100 g Petržel kořen
 - 25 g Petržel kudrnka
 - 20 g Podravka s bylinkami ochucovadlo
 - 40 g Jogurt bílý
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 1 ks Masox
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 870 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 2.1 mg
 - Draslík 210.4 mg
 - Vláknina 4402.3 mg
 - Vitamín A 4402.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev, petržel, celer, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přihodíme kostku masoxu a maso uvaříme doměkka. Scedíme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na plátky, vložíme do salátové mísy, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené kyselé okurky, posekanou feferonku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme podravku, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a posypeme posekanou petrželkou.
 - 
                                2
Před podáváním salát vychladíme v lednici.