Srnčí paprikáš s rajčaty
Suroviny
- 1000 g Srnčí plec
 - 400 g Cibule
 - 200 g Paprika červená
 - 150 g Rajčata
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 8 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 2 g Paprika mletá pálivá
 - 10 g Koření Gyros
 - 600 g Hovězí vývar základní
 - 300 g Chléb pšeničný (bílý)
 - 80 g Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1220 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 204.5 mg
 - Draslík 957.4 mg
 - Vláknina 9425 mg
 - Vitamín A 9425 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.7 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné a očištěné srnčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, krájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přimícháme rajčatový protlak, podlijeme troškou vývaru, zakryjeme pokličkou a dusíme. Přibližně v polovině dušení přimícháme papriky s rajčaty, dolijeme vývar a dusíme do měkka. Ke konci dušení necháme šťávu vydusit natolik, aby byla jen zahuštěná dušenou zeleninou, mouku nepřidáváme.
 - 
                                2
Pokrm rozdělíme na talíře, podáváme s chlebem.