Srnčí polévka Saint Hubert
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mrkev kořen
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 50 g Petržel kořen
 - 500 g Srnčí maso
 - 80 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Víno šumivé (sekt)
 - 0.5 kávová lžička Jalovec
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 kg Kosti hovězí řídké
 - 1 polévková lžíce Houby sušené
 - 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 975 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 86 g
 - Sodík 683 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 222.2 mg
 - Draslík 803.8 mg
 - Vláknina 2526 mg
 - Vitamín A 2526 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 227.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté (hovězí, drůbeží nebo zvěřinové) kosti přesekáme, vložíme na pekáč, zalijeme rozpuštěným sádlem, přidáme na větší kusy nakrájenou oloupanou kořenovou zeleninu a překrojenou neloupanou cibuli a vše necháme v troubě přibližně hodinu a půl opékat dozlatova. Pak přelijeme 1,5 litru studené vody, necháme krátce povařit, přendáme do hrnce, osolíme, přidáme koření, houby a maso a vše na mírném ohni vaříme ještě přibližně hodinu, dokud maso nezměkne. Hotovou polévku přecedíme.
 - 
                                2
V kastrole zatím připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem, rozšleháme, přidáme zavařeninu a na kostičky nakrájenou zeleninu, uvařenou v polévce a dále vaříme. Po hodině do polévky přidáme na kostičky nakrájené maso.
 - 
                                3
Těsně před podáváním polévku zalijeme smetanou a suchým šampaňským a zamícháme. Dále již nevaříme.