Srnčí pečeně na smetaně
Suroviny
- 800 g Srnčí plec
 - 100 g Slanina vepřová
 - 250 g Zelenina kořenová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Nové koření celé
 - 0.5 l Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 642 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 314 mg
 - Draslík 1899.6 mg
 - Vláknina 45900.4 mg
 - Vitamín A 45900.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
 - 
                                2
Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
 - 
                                3
Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.