Zvěřinový závin
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Srnčí maso pečené
 - 0.5 ks Cibule
 - 0.5 ks Listové těsto
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2940 kcal
 - Sacharidy 173 g
 - Tuky 144 g
 - Sodík 1747 mg
 - Bílkoviny 235 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 1122.3 mg
 - Draslík 1965.6 mg
 - Vláknina 15901.8 mg
 - Vitamín A 15901.8 mg
 - Vitamín B6 3.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umeleme zvěřinu,slaninu a smícháme s nakrájenou cibulí,
 - 
                                2
žloutky, vejcem, solí, pepřem,
 - 
                                3
zakysanou smetanou a strouhankou.
 - 
                                4
Vyválíme na utěrce závinové těsto, pokapeme olejem.
 - 
                                5
Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále.
 - 
                                6
Z masové hmoty uděláme šišku, položíme na těsto a opatrně zavineme pomocí utěrky.
 - 
                                7
Dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem a půl hodiny pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů.
 - 
                                8
Po upečení nakrájíme na řezy a horké podáváme.
 - 
                                9
Řezy z listového těsta připravíme tak, že z těsta vyválíme dvě placky.
 - 
                                10
Jednu dáme na plech, potřeme zvěřinovou hmotou,
 - 
                                11
přiklopíme další plackou,
 - 
                                12
potřeme vejcem a upečeme.
 - 
                                13
Krájíme na řezy nebo kostky.