Medová kuřecí křídla na pomerančích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 446 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 128.3 mg
 - Draslík 433.7 mg
 - Vláknina 4694 mg
 - Vitamín A 4694 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí křídla omyjeme a osušíme. V jedné misce si promícháme sůl s pepřem, tím křídla potřeme. Ve druhé misce si rozmícháme med s olivovým olejem a celá křídla potřeme medovou směsí a odložíme do mísy. Do medu ještě vložíme vlašské ořechy. Takto upravené maso s ořechy necháme marinovat 30 minut.
 - 
                                2
Mezitím omyjeme horkou vodou pomeranče a osušíme je. Jeden pomeranč pokrájíme na tenké plátky a odložíme na talíř. Z druhého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Z třetího pomeranče kůru odkrojíme na tenké pásky, které odložíme na ozdobu hotového jídla.
 - 
                                3
Ve woku na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí křídla dozlatova. Restujeme přibližně z každé strany 4-5 minut. Když jsou měkká, vyjmeme je z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplé. Do druhé pánve dáme cukr a necháme ho bez míchání zkaramelizovat. Pánev odstavíme z plotny a do karamelu přimícháme pomerančovou šťávu s výpekem z opečených křídel. Pak při mírné teplotě vymícháme hladkou omáčku. Nakonec do omáčky přimícháme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu vaříme za stálého míchání 3 minuty.
 - 
                                4
Plátky pomeranče dáme ozdobně na talíře, na ně položíme opečená kuřecí křídla, která ozdobíme kousky nakrájené pomerančové kůry, na každou porci položíme medový ořech a podáváme.
 - 
                                5