Perníkové stromečky
Suroviny
- 140 g Cukr moučkový
 - 150 g Cukr moučkový
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Hřebíček
 - 2 špetka Nové koření mleté
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do perníku
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 35.1 mg
 - Vláknina 290.2 mg
 - Vitamín A 290.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vále vypracujeme hladké těsto ze všech přísad (všechno koření je mleté), vložíme do fólie a necháme v chladničce do druhého dne.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme hvězdičky různých velikostí, abychom z nich mohli slepit stromečky.
 - 
                                3
Hvězdičky klademe na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                4
Když je cukroví pečené, sundáme je hned z plechu na rovnou plochu a necháme vychladnout. Poté hvězdičky zdobíme bílkovou polevou podle vlastní fantazie a slepíme marmeládou do tvaru stromečků.
 - 
                                5
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.