Kuře na sójové omáčce a medu
Suroviny
- 150 g Fazolové klíčky
 - 100 g Klasy kukuřice mražené
 - 2 kávová lžička Koření pěti vůní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 8 ks Kuřecí stehna
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 713 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 332 mg
 - Draslík 989.5 mg
 - Vláknina 4064.5 mg
 - Vitamín A 4064.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme sójovou omáčku, med, sherry, česnek a čínských pět koření. V kůži každého stehýnka uděláme 3 zářezy. Marinádou pomažeme stehýnka, zakryjeme a necháme stát 30 minut.
 - 
                                2
V předehřáté pánvi rozpálíme olej, vložíme kuřecí stehýnka a smažíme prudce 15 minut, dokud nebudou stehýnka hnědá.
 - 
                                3
Pokrájíme chilli papričky, přidáme do pánve s klásky kukuřice, pokrájenou jarní cibulkou a fazolovými klíčky. Vše osmahneme 5 minut.
 - 
                                4
Dáme zpět kuřecí stehýnka a necháme důkladně prohřát a podáváme.