Kynuté buchty se švestkami
Suroviny
- 150 g Med včelí
 - 200 g Švestky
 - 700 g Mouka polohrubá
 - 30 g Droždí
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 60 g Máslo jihočeské
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 1 špetka Sůl
 - 3 dl Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 51.1 mg
 - Draslík 232.2 mg
 - Vláknina 4217.1 mg
 - Vitamín A 4217.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme 1 lžíci cukru, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Do mísy prosijeme mouku, přidáme 3 vejce, máslo, cukr, kůru z pomeranče, sůl, kypřicí prášek, vanilkový cukr, přilijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce a necháme ho na teplém místě vykynout 60 minut.
 - 
                                3
Vykynuté těsto vysypeme z mísy na moukou posypaný vál, rozválíme a
 - 
                                4
nožem anebo skleničkou vykrajujeme tak velké díly, jak velké chceme buchty. Na každý díl položíme 2 vypeckované švestky, které posypeme skořicovým cukrem, na švestky nalijeme 1 lžičku medu a pomoci palců naplněné buchty dobře uzavřeme. Připravené buchty naskládáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut. Upečené buchty necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat.