Jogurt s ovesnými vločkami
Suroviny
- 50 g Hrozinky
 - 100 g Kompot hruškový
 - 60 g Meruňky sušené
 - 20 g Ořechy vlašské
 - 60 g Ovesné vločky
 - 20 g Čokoláda mléčná
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 ks Jablka
 - 2 dl Voda pitná
 - 2 dl Jogurt bílý choceňský smetanový
 - 4 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 488.3 mg
 - Vláknina 11303.8 mg
 - Vitamín A 11303.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme do mísy, zalijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Mezitím omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme 2 velká jablka, která dáme do druhé misky, posypeme cukrem a skořicí, promícháme s medem a pokapeme citronovou šťávou. Hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a přidáme k jablkům. Sušené meruňky omyjeme, pokrájíme na poloviny a smícháme s jablky. K jablkům přidáme pokrájené hrušky z kompotu.
 - 
                                3
Vše smícháme s ovesnými vločkami, nakonec přimícháme smetanový jogurt.
 - 
                                4
Ovesné vločky s jogurtem dáme do kompotových misek, ozdobíme vlašskými ořechy, posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou a podáváme.