Králík na medu a tymiánu
Suroviny
- 800 g Králičí maso
 - 15 g Máslo čerstvé
 - 100 g Slanina vepřová
 - 150 ml Voda pitná
 - 200 ml Víno jablečné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 3 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 777.7 mg
 - Vláknina 1314.8 mg
 - Vitamín A 1314.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vložíme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a po všech stranách je osmažíme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme rozdrcený česnek, za stálého míchání krátce osmahneme, vlijeme jablečný cidr a přivedeme k varu. Přilijeme vodu (nebo vývar), vsypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme asi 20 minut.
 - 
                                2
Na menší pánvi nasucho opražíme na proužky nakrájenou slaninu. Vyjmeme ji na papírovou utěrku.
 - 
                                3
Do omáčky ke králíkovi vmícháme med a hořčici. Těsně před podáváním přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme jen dojít k varu.
 - 
                                4
Králičí maso upravíme na talíře a ozdobíme slaninou.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou široké nudle.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                