Perníkový košíček
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 250 g Med včelí
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Mouka žitná
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Hřebíček
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Anýz mletý
 - 1 špetka Amonium
 - 0.125 kg Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 85.8 mg
 - Draslík 50 mg
 - Vláknina 3281.9 mg
 - Vitamín A 3281.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.
 - 
                                2
Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.
 - 
                                3
Z těsta nakrájíme malé kousky, z těch vyválíme válečky, polovinu jich složíme na obrácenou plechovou misku, kterou předem potřeme máslem a posypeme moukou. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbytku těsta upleteme z tenkých válečků věneček, položíme vedle košíčku, rovněž potřeme. V rozehřáté troubě vše upečeme dozlatova.
 - 
                                4
Necháme vychladnout, odstraníme misku, na okraj přivážeme stužkami upečený věneček.